به وب سایت سیمیا تدبیر خوش آمدید
  •   
  • خیابان انقلاب، خیابان بهار، برج بهار طبقه 9 واحد 735
  • info@simiatadbir.com

اطلاعات تماس

  •   
  • خیابان انقلاب، خیابان بهار، برج بهار طبقه 9 واحد 735
  • info@simiatadbir.com

EPM چیست

EPM چیست ؟

Enterprise Project Management

EPM نه یک نرم‌افزار یا سرور، بلکه راه‌حل جامعی (Solution) برای کنترل و مدیریت پروژه‌های یک سازمان می‌باشد. این راه‌حل کمک می‌کند تا مدیران پروژه بتوانند پروژه‌های سازمان را بصورت متمرکزی ایجاد و پیگیری نموده و به سرانجام رسانند. در این سازمان فرضی، کاربران و منابع مربوطه با مکانیزم‌های ساده و کارآمدی می‌توانند نسبت به فعالیت‌های خود مطلع شده، پیشرفت آنها و ساعات کارکرد خود را گزارش داده و نهایتا در بوجود آوردن و استفاده از اطلاعات پروژه، به صورت متناسب سهیم شوند.
همچنین مدیران سازمان می‌توانند گزارشات مورد نظر خویش را از اطلاعات سیستم کنترل پروژه سازمان استخراج نموده وآنها را مورد بررسی قرار دهند. برای ارایه چنین راه‌حل جامعی ، سرور Microsoft Project Server به همراه نرم‌افزار کاربردی Microsoft Project Professional و امکانات تحت وبProject Web Access  در قالب گروهی از خانواده نرم‌افزار‌های Microsoft Office  گرد هم آمده و توسعه پیدا کرده‎‎ ‎‌اند. Microsoft Project گروهی از محصولات هم‌خانواده را برای ارائه یک راه‌حل جامع مدیریت پروژه (Enterprise Project Management Solution) گسترش داده است. این solution محصولات زیر را شامل می‌گردد:

  • Microsoft Office Project Professional

نرم‌افزار کاملی که مدیران پروژه توسط آن پروژه‌ها و منابع سازمانی را ایجاد و تغییر می‌دهند. این پروژه‌ها و منابع در بانک اطلاعاتی Microsoft Project Server ذخیره می‌شوند.

  • Microsoft Office Project Server

یک بانک اطلاعاتی Microsoft Project Server که کاربرگ‌ها، گزارشات وضعیت، گزارشات و مدل‌های portfolio، منابع سازمانی، یک قالب جامع سازمانی (enterprise global template)، و الگو‌هایی (template) را برای تعریف سریعتر پروژه‌های جدید فراهم می‌کند.

  • Microsoft Project Web App

یک نرم‌افزار مبتنی بر وب که به اعضای تیم (Team members)، مدیران پروژه‌ها و منابع، و مدیران سازمان اجازه می‌دهد که به اطلاعات Microsoft Project Server مانند کاربرگ‌ها و گزارشات دسترسی یابند.

در این راهکار امکان تعریف و مدیریت  سبد پروژه ه ها فراهم می باشد، که به عنوان ابزار مدیریت استراتژیک سازمان در دست مدیران ارشد سازمان ها بوده و پایه اصلی فرایند های تصمیم سازی  (Decision Making) در سازمان می باشد.

با بکارگیری این سیستم، متدولوژی‌ها و مفاهیم جدیدی درسازمان شکل می‌گیرند که می‌تواند در دستیابی سازمان به اهداف مورد نظر خویش راه‌گشا باشد.

از این دسته می‌توان به مواردی همچون مفاهیم زیر اشاره نمود:

– متعارف سازی (Standardization) در سطح سازمان و برای همه پروژه‌های آن

– پشتیبانی ازانواع تقویم‌های کاری در سطوح فعالیت‌ها، پروژه‌ها و منابع سازمانی

– استفاده از Outline Codeها برای تبیین ساختار شکست فعالیت‌های پروژه (WBS) یا سازمان (RBS)

– استفاده از فیلد‌های سفارشی (Custom Field) از نوع متن، عدد، تاریخ، هزینه، تاریخ‌های شروع و پایان، مدت زمان و …که سازمان‌ها می‌توانند بر اساس ساختار و فرآیند‌های داخلی خود، مکانیزم مدیریت پروژه خاص خود را طراحی و پیاده‌سازی نمایند.

– با استفاده از منابع سازمانی که بین پروژه‌های مختلف به اشتراک گذارده می‌شوند، می‌توان کارکرد منابع را بین پروژه‌ها زمانبندی نموده، تداخل‌های بوجود آمده در تخصیص منابع بین پروژه‌ها را تشخیص داده و نحوه استفاده از زمان یک منبع را در پروژه‌های مختلف بازبینی نمود.

– پشتیبانی از روش منابع جایگزین Resource Substitution به منظور اختصاص مناسب‌ترین منبع به فعالیت‌ها، و براساس مهارت کاری، بار کاری جاری، و در دسترس بودن آنها.

– پشتیبانی از نسخه‌های مختلف (Version) یک پروژه و همچنین ثبت Baselineهای مختلف برای یک پروژه واحد درجهت بررسی موارد خاص کنترل پروژه.

– امکان بکارگیری تحلیل ارزش افزوده (Earned Value)، که روشی برای اندازه‌گیری بهره‌وری پروژه می‌باشد.

– بالا بردن تشریک مساعی و همکاری‌های تیمی توسط پشتیبانی و بکارگیری از امکانات SharePoint

– امکان تعریف، درخواست و دریافت گزارش وضعیت‌های خاص، مطابق با مکانیزم‌های کنترل پروژه سازمان

– امکان تعریف و ایجاد نماهای سفارشی (View) برای دسترسی سریع به اطلاعات مورد نظر در سطوح پروژه‌های سازمان، فعالیت‌ها، منابع یا یک پروژه خاص.

– پشتیبانی از مفاهیم مدیریت ریسک و همچنین مدیریت وقایع و اتفاقات خلال اجرا (Issue Management)

– امکان تعریف حقوق دسترسی افراد برای سطح اطلاعاتی که می‌توانند ببینند و یا تغییر دهند.

شما در این مقاله با تعریف  EPM چیست آشنا شدید.

برای مشاهده آموزش MSP اینجا کلیک کنید

برای مشاهده آموزشEPM اینجا کلیک کنید

EPM چیست

محسن جلالی منش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *